»
Hi! Put your welcome address here. If you have time, please FOLLOW this blog n drop your comment or message in my shout box.Thank you!:

Sunday, October 30, 2011

negeri sembilan monang!hebat ko jang ♥





alhamdulillah..
negeri sembilan monang laie..2-1
sungguh berdebar2 tengok perlawanan bola semalam..
tension je tengok.bila terengganu dah gol satu dah mula mengeluh ingat n9 dah xdo harapan..
tp dengan satu gol yang dijaringkan oleh pasukan terengganu buat pasukan n9 bangkit..
mcm tulah anak nogori..hebat ko jang..haha..
atas jasa hero kita H.O yang telah jaringkan gol saat akhir..
handa boto H.O
tahniah pasukan negeri sembilan
keep it up!!!






Saturday, October 29, 2011

hoben jang hoben





Perhitungan 2 pasukan terbaik dalam aksi Piala Malaysia Terengganu vs Negeri Sembilan , akan berlangsung di stadium Shah Alam tepat 8.45 malam ini. Gendang sudah mula dipalu dan kedua-dua pasukan melaungkan untuk memberikan aksi terbaik bagi merebut Piala Malaysia piala berprestij di Malaysia.
Walaupun dilanda sedikit kontroversi dengan harga tiket perlawanan Akhir Piala Malaysia yang melonjak naik mencecah RM50 , dan setiausaha FAM menyatakan penyokong berhak memboikot perlawanan akhir Piala Malaysia , diharapkan para penyokong tetap bersemangat untuk datang ke stadium ,untuk memberikan sokongan terhadap pasukan Perlawanan Akhir Piala Malaysia masing2.

saya sokong pasukan negeri sembilan..
hobin jang hobin..jgan tak hobinn yoo :P
di harap kan n9 akan membawa piala lg pada tahun nie..
do the best!
n9 ur are the best.hee






Friday, October 28, 2011

impian saya





lihat video ini..
sangat menyedihkan..
sapelah manusia durjana yang kejam sangat yang sanggup potong tangan kucing ini..
xde otak ke ape?dia hanya binatang ok.dye tak tahu ape-ape..
apelah sangat dengan makanan kau tu sampai kau sanggup potong tangan dia sebab dia curi ikan kau.Tak luak pun lah wehh!!
kat akhirat nanti kau terima lah balasan atas ape yang kau dah buat pada kucing ini.
HATI BUSUK!
saya mmg pantang kalau ada je kucing yang teraniaya..
kalau tak ske kucing sangat pun xpayah la buat dia mcm tu skali..
kau ingat dye mcm kau ke tak de perasaan.
KEJAM PUNYA MANUSIA!
bila tgk video ni saya teringat akan impian saya yang belum tercapai..
bercerita pasal impian saya..
saya mmg teringin sangat nak bina shelter for cats.sbb saya mmg suka kucing.
saya bukan pembenci kucing mcm manusia2 kejam yang potong tangan kucing tu
kucing nie haiwan kesayangan nabi..so kalau kita pun sayang kucing secara tidak langsung akan ikut sunnah nabi.dapat pahala..
doakan kan la supaya murah rezeki saya nak bina shelter for cats nie..
saya kan cuba kutip dan bela kucing-kucing yang terbiar..








Wednesday, October 26, 2011

Give Aways Template dari Cik Nurfarah








petang yang kedinginan nie sebab hujan..
main terjah2 je blog2 yang cantik..
ternampak plak Give Aways Template dari Cik Nurfarah yang first plak tu..
excited nak join nie..
moh la kita join.
please click here to join

dan saya dengan sukacitanya meng-tagged 3 org di bawah:

si gadis ayu
si comel
si cantik


p/s untuk Cik NurFarah
hopefully saya yang bertuah♥♥♥♥


Tuesday, October 25, 2011

Most Good-looking Korean Male Celebrity(TOP25)





all bloggies!!!Please help!!!,, Most Good-looking Korean Male Celebrity(TOP25)
--- 36 hours left to VOTE
------------------------------------
1 HyunJoong - SS501 --- 9,449
2 YongHwa - Cnblue --- 9,007



Please click this


happy Deepavali semua ♥♥♥





holaaa semua..♥♥
so hari ni saya ucapakan Selamat menyambut Perayaan Deepavali kpd semua warga Malaysia tercinta
Semua yg bercuti tu pergilah jalan2 raya rumah jiran yang merayakan Deepavali..
kalau yg xdok jiran india tu..
dok diam2 kat rumah je.
jgan org lain yang beraya kita plak sibuk2 nak sesak kan jalan yg dah mmg sesak hari ni
macam saya xpergi mana2 pun,dok rumah jelah
tu yang gatal tangan meng-post entry yang bosan nie.
sori ye kalau yang membaca post nie meluat sbb xde entry yang menarik saya boleh post.
haa..saya rasa saya nak post pasal akibat makan sushi yang semua org pun dah tahu pasal nie yang dah heboh kat PENSEL BOOK :)

tgk gambr nie..sgt geli ok?gatal kepala saya tgk gmbr nie.wekk!






ULAT DI OTAK AKIBAT MAKAN SUSHI

Inilah akibat makan sushi & sashimi (ikan mentah, gurita mentah,udang mentah, dsb). Nama orang ini Shota Fujiwara dari Gifuprefecture, Jepun, umur 80 thn, telah menderita sakit kepala yang luar biasa selama 3 tahun dan telah kehilangan kemampuan psikomotoricnya. Setelah menjalani pemeriksaan CT-scan & X-ray, doktor yang merawatnya menemukan sarang ulat di bawah kulit kepalanya namun masih diluar tempurung otaknya.

Jadi, BERHATI-HATILAH MEMAKAN SUSHI & SASHIMI !!!

Ulat seperti yg didapati pada kepala Shota Fujiwara adalah berasal dari parasit yg selalunye didapat pada tubuh ikan mentah baik ikan laut maupun ikan air tawar. Ulat parasit & telurnya hanya boleh dimatikan dgn melalui proses pemasakan dgn panas yang tinggi (digoreng, dipanggang atau direbus mendidih atau dgn pembekuan -10 degC s/d -20 degC selama lebih dari 1 minggu).


selamat malam







just want to say good night world
sleep tight ya..
tata

Best regards,

Monday, October 24, 2011

Contest Blog Paling Cute by FN ♥








mohh joinn


si cantik

si comel

haaa..saya dengan bangga sudah meng-tag dua orang gadis cantik di atas ♥ ♥


Best regards,

mengarut mencarut






haluuu...rindukan saya?hihi..
Hello peeps! I'm back hihi. So, my last post is on 9 september, it means that i've been on a blog vacation for around 2 weeks right?my friend always nagging.wehh asl ko dah lama xupdate blog?bosan la..xder benda nak baca lagi dah.(ha lebih kurang mcm tulah dialognye)so hari ini saya dengan penuh virus2 malas update la jugek blog nie.I don't know why i write this post, i'm speechless, i have nothing to talk here. Aaaa hmm aaa hmm. So here it goes, i just finished my final exam yesterday. And now, i'm on my holiday.Deepavali holiday.ngee..I'm dying of boredom here.ouh cerita pasal exam.nak tahu?kepala saya mcm nak pecah pikir pasal result exam yg bakal saya terima.Ada kemungkinan resultnya getting worse than before.tidak tahu kenapa soalan-soalanya amat menyusahkan diri ku pun.aisshh.asl laa cikgu bagi soalan yang payah sgt.Tak kesian ke kat student2 kamu nie yang akan mempamerkan muka-muka tak berdosa di hadapan muka parents bila nak amik report card nt.Kasi la chance sikit.sakit je otak jwb soalan

subject that i think hard(100%):

Pengajian Perniagaan: 99%
Pengajian AM : 80%
MUET : 89%
Bahasa Malaysia : 95%
Sejarah : 50%

result: on the way :) hopefully my result not that worse than i hv thought

p/s:sori xpandai bi :)




Best regards,

cute doodle







comelnyee doodle nie kan?
credit to kak lyssa faizureen


Best regards,

Friday, October 7, 2011

my mucux




awk..
saya sayang awak..
walaupun tiap2 hari jumpa xpernah jemu..
mesti xsbr2 nak tnggu hari esk nak tgk awk
rindu awk selalu.. :)






Best regards,
 
Thanks for visiting unni!