»
Hi! Put your welcome address here. If you have time, please FOLLOW this blog n drop your comment or message in my shout box.Thank you!:

Friday, December 23, 2011

Maria Elena & her boyfie.love this






fullmusik giveaway♥♥





hollaaa..di sini saya dengan dorongan kwn saya,datin diba ingin menyertai contest yang saya amat tertarik dengan hadiah yang ditawarkan.selalunyee xde luck nak menang tp saya harap kali nie adelah luck saya untuk menang kamera unik tuu..weee..comelnyee camera 2.ala2 korean style kan:)wehh kalau dpt la hadiah tu mmg jaja satu rumah:)(nampak na gayat kemain)

soalan yang perlu saya jawab untuk menang hadiah tersebut ialah:

i)3 sebab anda ingin menang hadiah yang disediakan fullmusik.

okehh.kat sini saya akan nyatakan mengapa saya nak menang hadiah yang disediakan oleh pihak fullmusik.saya rasa saya teruja bila tgk hadiah yang ditawarkan.lagipun frankly speaking befofe this saya tak pernah lagi tengok camera instant mcm tu.ingat ada jual kat korea n japan je.rupanya ada je kat malaysia.saya je yang mcm katak bawah tempurung lagi..

sebab kedua?kamera nie mmg btol2 menarik minat saya kerana mempunyai bentuk yang comel n simple.hadiah novel tu pula saya ingin menang kerana saya nie mmg kaki novel.sudah byk novel2 yang berada di pasaran telah saya miliki untuk menjadi koleksi bacaan saya.dan secara kebetulan,penulis novel itu mmg saya minat iatu ian juliana.so,saya harap sgt teringin nak hadiah2 tu..

sebab yang terakhir ialah saya nak menang hadiah2 yang ditawarkan oleh pihak fullmusik kerana hadiah tu buat saya teridam2 nak ada kamera secomel tu dan novel yang best tu..

ii)berapa lama telah guna fullmusik di blog?

kalau tak silap saya,saya telah menggunakan fullmusik sejak saya create blog nie kira-kira 3 tahun yang lepas.dan kemudian bertukar ganti dengan gratisan musik.

okehh done!

p/s:saya harap saya menang!nak camera tuuuuu.nak weh nak wehhh!!

so di sini saya sertakan sekali link2 yang terlibat dlm contest nie
link fullmusik dan link jancoks

Sunday, December 11, 2011

Malaysia dan Indonesia Sahabat Selamanya!









twister ada campuran darah HIV?










Biar betul ! Pepsi, Coca Cola, Tropicana Twister Tercemar Dgn Darah HIV? Saya dikejutkan oleh mesej pesanan ringkas SMS dari seorang kawan. Iye ke betul? Ok kat sini saya akan memperjelaskan keadaan yang sebenar.


Di bawah ni saya terangkan keadaan sebenar dan ini adalah mesej pesanan ringkas SMS yang saya dapat.

Dalam beberapa hari akan datang ni, tolong jgn minum apa2 produk dr syarikat pepsi spt tropicana, slice,7up, coca-cola dll... dimana seorang pekerja dr syarikat ini telah mencampurkan darah nyer yang mengandungi kuman hiv, untuk rujukan ada disiarkan dlm NTV7 ..... sila sebarkan...

Kalau korang nak tau sebelum dan sebelum ini juga pernah berlaku kejadian seperti ini penyebaran melalui mesej pesanan ringkas SMS dan juge di laman sosial.

Benda camni sama macam kes penyebaran email tentang kicap yang mengandungi virus HIV pada tahun 2004 dan juga kes sos tomato yang mengandungi virus HIV pada tahun 2010.

Okay.. Di sini saya nak bagi tahu, sekiranya terjadi juga darah yang mengandungi HIV tersebut ke dalam minuman korang tak perlu gusar.

Kalau korang nak tau ,

HIV tidak boleh hidup lama di luar badan. Walaupun sejumlah kecil darah yang dijangkiti HIV atau air mani adalah dimakan, pendedahan kepada haba udara, memasak, dan asid perut akan memusnahkan virus itu. Oleh itu, tiada risiko dijangkiti HIV yang berlaku daripada makan makanan.


ini pula laporan dari CDC, iaitu Center for Disease Control and Prevention

Dimana,

Tiada insiden makanan yang tercemar dengan darah atau air mani yang dijangkiti HIV telah dilaporkan ke CDC. Tambahan pula, CDC tidak menerima sebarang laporan jangkitan HIV akibat daripada memakan makanan, termasuk bahan perasa.

Korang jugak boleh usha kat urbanlegends.about.com tentang kes-kes palsu seperti ini yang di keluarkan pada tahun-tahun yang lepas.

Di situ menyatakan penyebaran ini adalah sama sekali paslu dan tidak benar, Mungkin ada agenda yang ingin menjatuhkan keuntungan syarikat tersebut.

Di sebabkan saya hati-hatilah dengan sebarang penyebaran SMS dan saya tak mudah percaya tu saya buat kajian nih dan saya share kan kat korang...
semoga korang yang membaca nih share kan pada kengkawan yang lain yang tak tau tuh.... ##CREDIT TO MAZEER MOHAMMAD FOR SHARING THIS ARTICLE

Sunday, December 4, 2011

kerja gila.tengok jangan tak tengok




kat sini saya nak share satu video tentang temu ramah seorang ibu yang berzina dengan anaknya sendiri.ini berlaku di indonesia.
kalau di malaysia mesti sudah di kecam habis..
dunia makin teruk
mungkin tanda-tanda dunia nak kiamat..subhanallah..






Thursday, December 1, 2011

get well soon mom ♥




saya ingat mak dah sihat..
mak dah discharged hospital
tbe2 esk pagi tu tangan n kaki kiri mak xleh gerak..
sian kat mak..
doctor sahkan mak kene mini stroke.
sekarang mak kene byk buat terapi.
pg akupuntur pg sana pg sini berubat
saya nak mak cepat pulih,dpt berjalan lagi
mesti mak xsabar nak jalan
mak di beri cuti 3 bulan..
selama cuti sekolah nie saya akan bantu mak buat terapi
ada hikmah di sebalik semua nie
selalu semua benda mak yang buat
sekarang semua benda kene buat sendiri
barulah sedar mak mesti penat sebelum nie jalankan tanggungjawab sebagai ibu dan seorang isteri..letih.
sungguh!letih buat semua keje
malam nie la baru dapat on9 kejap..
saya nak mak sembuh cepat
doakan mak saya..
sayang mak sangat9 ♥





 
Thanks for visiting unni!