»
Hi! Put your welcome address here. If you have time, please FOLLOW this blog n drop your comment or message in my shout box.Thank you!:

Thursday, June 30, 2011

risauuu..


huhhhh..risaunye selepas datin diba call sy petang td n menceritakn satu KHABAR BURUK kpd saya..
adoii esk budak tu ade lagi..
haishh..berhenti sekolah kang.melampau plak smpai berhenti sek..
euww bdk bawah lah..-NOT MY TASTE-
Apo konolah kau nie jang..
budak2..
huarrgghh!!!sleepy+dizzy+tired

Tuesday, June 28, 2011

sejenak menginsafi diri


"Jika ALLAH SWT memakbulkan doamu,
maka Allah meneguhkan kepercayaan mu kepadaNya",
"Jika ALLAH SWT menangguhkan doamu,
maka ALLAH menguji kesabaranmu",
Jika ALLAH SWT TIDAK MEMAKBULKAN doamu,
maka ALLAH telah merancang sesuatu yang lebih baik buatmu".

Saturday, June 25, 2011

activating blog neglecting fb n study..ergghh



ayyoo..apa suda jadi..
sekarang sibuk je berblogging smapai terbiar je fb..
stdy pun dah kurang..
assignment pun xsiap2..
teruk sgt nie.!!
ok fatin!listen here..
biarkan je blog ko nie bersawang asalkan jgn neglect ko punye stdy ok..
ko nak STPM nie..
struggle girl!!
soRRyyy my dearest blog..
i have to let u bersawang like before..
i have done yet my assignmnet,presentation,revision..
ergghh!!blog blog n blog..
pleaseeeeeeeeee stay away from me..
enough!saya mahu continue stdy..
bye..


Friday, June 24, 2011


i don't know how to explain this feeling..
when you're admire with someone,you will have this feeling to meet him everyday..
and when he give u a good response,he is the reason you smile sorang2..
your friends will teasing you about him..
you write his name on your book,facebook,blog..
and there's always a questions on your head

where are u now?i'm waiting for u..
hmm..what is your real name actually?
what is your fave colour?movie?brand?
do you like k-pop?j-pop?indo-pop?or hindustan-pop?=)
will you take picture with me for a while?
will you marry me?(hahhh..dah extra gatal da)

hmm susah ade feeling mcm nie..
if nak express feeling nie kat dia..
ahh!!!malu taw tak..
diam jelah..
biarlah takdir yg menentu kan..hhaha..skema!

Thursday, June 23, 2011

penat+++


adoii..penat kaki ku tiap hari mcm nie..
bersabar la wahai kaki..nanti kita g spa..=)haha
ouhhh!!bus hari nie mcm sadin..padat sgt..
from PBSM convert to TUNAS PUETRI..
next year madam hayati plan bwk tunas puteri pg New Zealand.
pg ke aku?malas nak fikir.
perut pun dah kenyang
mata dah xlarat nak buka..
sooo..
tidoooo!!

you guys reaally made my day


okayy hello again..i'm here again nagging in this SUNYI SEPI blog..=)
Today was effin tired..but i should whoaahh first,because it was the best day too..hihi.
went to KFC wih adel n datin diba(my memekak datins).We really had our merayau today..
Tadi ade incident yg memalukan saya dan datin diba..
That funny Conversation just like this:

Abg kfc:adik nak air ape?
Aku:Air?xnak air bang..saya order nie je..
Abg kfc:Ehh dik nie mmg pakej dye mcm nie..mmg kene ade air..
Aku:yeke..hehe..haaa yelah air pepsi la..

mmg sengal..datin diba plak abg tu kasi 2 cup of pepsi tapi dye ckp "ehh..abg saya nak satu air je..xnak dua.."abg tu sengih je..sbb tue dah mmg pakej yg kitorang pilih..blh plak nak xnak..abg tue geli je kot hati die tgk kitorang yg gayat nie.al maklum la selama nie mne pandai order sendiri.mak yang order=)

sElesai je semua kitorang dah nak blk.tp singgah kedai jap nak beli paper beg.kononnye nak simpan kfc dalam paper bag tue..malu dlm bus nanti org tgk kann..pandang je org nanti.nak bg xdapek doo..Tunggu bus dah la lame..then bus dah sampai datin dibah plak xnak naik..kAtanya ade mak nyah dlm bus tu..takut agak ehh..Tnggu laaa lagi bus lain dtg..tnggu punye tnggu last2 pukul 4 baru dpat bus..lambek la balik hari nie..tp..yg bestnye kitorang tergelak je sepanjang hari nie..sampai budak lelaki belakang dlm kelas kitorang pun cop kitorang group mulut bising.geram je tgk dyorang tu.Bkn kacau dia pun kan.sibuk apsal??errgghh..
but datins..dalam kelas time tgh buat presentation,datin dibah gedik sgt plak main miskol2..nasib baik xkantoi..ades!but,you guys really made my day today..laughed non stop with you..i really love today event..

hmm ape lagi ek nak cter..jap ek..thingking..searching...loading..tuttt.. dah blank dah.

okayy i'm sleepy.off to bed..
bye

Wednesday, June 22, 2011

we're perfect two..


Don't know if I could ever be Without you
'Cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see That we're all we need
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

flyyy awayyy


okayy...hari nie mmg memenatkan!sumpah..
so sy dgn senang hati mengaku saya skip koko..(my datin yg hasut suruh ponteng)
hari nie first time Madam Hayati who just came back from England('holiday'katanyeee)
dia yg akan amik alih tempat mrs Prem ntuk mengajar MUET.
Madam hayati byk motivated kitorang pasal jgn malu bila nak ckp english..walaupun broken kann..
MUET??eRGHHH..sUSAH sgt9!!..paling takut paper speaking..
byk current issues yg perlu kitorang amik peduli..which means i have to read a lot of reading material which has important current issues coz it doesn't flow on the air.Try found out by yourself!So from now on i have to force myself to speak eng..broken+grammatical error tu dah biase..tak semua org terus pandai ckp eng kan..slow2 le..brushed up my english!!pleaseeee..tolong la byk idea bila nak communicate with someone in english especially in front SOJU.(gatal xsudeee)-)

opppsss lupa nak cerciter pasal Soju..
pg td ade meeting perlantikan new committee for MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR(MPP) to replace the old committee for form 6.Form 6 upper dgn rasminye letak jwtan n kitorang plak lower 6 amik alih kuasaa..
ktorang berkempen sakan td..
and you know what SOJU diundi jadi leader for new MPP..aku punye la beria2 angkat tangan sokong dia jadi leader..
last2 dia plak dgn kesengalan yg melampau menarik diri.xnak jadi leader..muka pun mcm nak nangis je aku tgk.Dia rasa xsanggup kot nak pikul tanggungjwb tu..
so it's okayy SOJU..aku fham..
xpe2..janji td ko dah bls senyum aku..hahhh..perasannyee..!!euwww gediks!(sila muntah dgn sopan santun jika meluat dgn post nie okehhh)

and as i wrote before..
aku xkenal kan nama2 bdk2 lelaki kelas aku..
tp sekarang dgn bangganye aku nak list kan nama dyorang tanda aku dah ingat la nama dyorang..ok!nie nama2 dyorang..aku list kan sekali nama girl..supaya ade yg x terkecik hatiii..


1.suhana
2.zue
3.berry
4.chan
5.Sim
6.aisyah
7.nabila
8.asmida
9.datin diba
10.memey
11.adella..
12.Nad
13.azrin
14.Farrahida
15.wali
16.fazrul alif
17.jamil
18.jabbar.
19.hafizi.
20.hisham
21.chacha.
22.yana
23.adda
24.zizie..

ok yg ke 25 aku..Fatin amirah azmi..=)
so the end..kepala pun dah pening nak post byk2..
byk lagi benda nak buat..
esk ade plak presentation pengajian perniagaann.haissshh..
okayy..bye Bobo=)


created by:
cik puspa

Tuesday, June 21, 2011

terlupa selitkan sesuatu..


errr..SOORRYY!!
tadi ingat nak post pasal ini tapi terlupa sbb terlampau lapoo..(starving)
td Madam Zaharah ckp siapa nak photostat buku MALAYSIAN LAW bg nama pada datin diba untuk tempahan mem-fotostat..
so..ramai jgak yg bg nama..
tp last2 ramai jgak yg potong nama dyorng..
Alasan dia??

ehhh..ustaz pernah kata photostat buku yg ada HAK CIPTA TERPELIHARA ni HARAMMMM!!..
sbb kita tak minta izin dprd own writer n publisher..
so aku just curious..ha'ah ek..
pernah dgr jagk..
so..mcm mne agaknye ek?
nak fotostat ke xnak?(walaupun mmg dah letak nama untuk buku tu)
cuma nak tahu pendapat org lain..
itu tu kalau ade pendapat..
rasonyo mcm xdo yoo..
followers pun boleh di bilang dgn jari..
so..saje post kan benda alah nie untuk tatapan umum..-)

nitez..

Created by:
cik Puspa

mcm2 ceritaaaa..


Assalamualaikum n a veryyy gooood night for all readers..(ade ke?)=)

okayy sebenarnye tak tahu mahu cerita apa.just write what words cross on my minds(spontan la kot)
for my S-C-H-O-O-L L-I-F-E n againnn..(euww sekolah lg ke minah nih?err..form 6 lahh)
subjects and assignments so far is pretty GREAT..(credit for Madam Azmah for made me laughed for all time when you buat your LOYAR BURUK.n please saya bukan menyumpat.tapi serius agak menyeronokkan apabila time Madam mengajar.Amat lah terseksa perut nie menahan geli hati.(xdpt nak cover gelak dpn bdk2 lelaki yg err aku sendiri xtahu nama walaupun satu kelas.)teruk kan?ngee..malas nak amik tahu..pandai2 la..

I have many gooood friends in Tms.In 6 rEndah 4..They are reasons why i'm so hepi here.But sometimes i feel annoy with them..especially..tut tut tut..amat la xtercover ayat2 yg keluar dari mulut mereka.Walaupun kadang kala saya tahu mereka punya NIAT HANYA BERGURAU.tp gurau ke tu?KASARNYEEE!!..nak sound kang,kawan kan...sabo jelah..kalau tak dah lama kene bakooo!!

but,sorry for saying this..but u know kan everyone have feelings.Mind your words after this or u will get a flying kick from me..WHoooaahh..cakap je lebih..tp xsmpai hati.So after this pleeaaaaaseeeeee la fikir dulu ape yg kau cakap ini akan mengguriskan hati org lain tak?tulah gunanya otak...jgn cakap main lepas je..Kita dah 18 ok..so be mature..kadang2 percakapan atau kata2 yg keluar dari mulut kita tu melambangkan attitude or character kita sendiri tau..Do take care other feelings too..But still,you guys are still my good friends.Memang baik tapi mulut tu katop cikit ye kak..

Thanks for the laughter..
Thanks for the chitchat/ngumpat-time,mengutuk-time..
buat tambah dosaaku je..hikhikhik..
serious!i'm hepi being here..

nak mengadu:esk balik lambattt..penatnyeee..nasib baik ada Soju..GEDIKKK..

Created by:
cik Puspa(layannn)=)

Saturday, June 18, 2011

keinginan untuk meng-update


lame suda xupdate blog nie..sudah bersawang-sawang.bangkai cicak pun dah banyak.Ok!mari mula membebel mencerita kan kisah hidup yg org lain xpeduli pun sebenarnye.Student life di TUANKU MUHAMMAD SCHOOL di Kuala Pilah as Form 6 lower Student menceriakan kembali hidup dgn new friends yg sudah terserlah segala kegempakan mereka.Satu cerita selingan,Saya ADMIRE dengan seorang jejaka cina kelas sains.Kelas si dia sebelah kelas saya.Maluunye bila dia sudah pun tahu ke-admire-an saya pada dia.Lelaki cina yg paling handsome dlm form 6 lower.Nama dirahsiakan.Gelar si dia SUJO.hehe..tiap kali lalu depan kelas SOJU,kwn2 cina dia yg lain akan 'BERTERIAK' memanggil2 nama saya.Saya ini pula buat muka serius.(buat2 cover)ngee..bila dah masuk kelas mulalah tersengih2 mcm perempuan gedik(sedar pun).ok..kita tutup kes td.Sekarang kita tukar kepada topik yg akan membosankan.Saya mengambil subject kemanusiaan(sejarah).Harap2 dapat pointer yg bagus untuk further my degree..Pray for me ok!


CURRENT MOOD: studying..lot of assignmnet to do.=)

 
Thanks for visiting unni!