»
Hi! Put your welcome address here. If you have time, please FOLLOW this blog n drop your comment or message in my shout box.Thank you!:

Friday, December 23, 2011

Maria Elena & her boyfie.love this






fullmusik giveaway♥♥





hollaaa..di sini saya dengan dorongan kwn saya,datin diba ingin menyertai contest yang saya amat tertarik dengan hadiah yang ditawarkan.selalunyee xde luck nak menang tp saya harap kali nie adelah luck saya untuk menang kamera unik tuu..weee..comelnyee camera 2.ala2 korean style kan:)wehh kalau dpt la hadiah tu mmg jaja satu rumah:)(nampak na gayat kemain)

soalan yang perlu saya jawab untuk menang hadiah tersebut ialah:

i)3 sebab anda ingin menang hadiah yang disediakan fullmusik.

okehh.kat sini saya akan nyatakan mengapa saya nak menang hadiah yang disediakan oleh pihak fullmusik.saya rasa saya teruja bila tgk hadiah yang ditawarkan.lagipun frankly speaking befofe this saya tak pernah lagi tengok camera instant mcm tu.ingat ada jual kat korea n japan je.rupanya ada je kat malaysia.saya je yang mcm katak bawah tempurung lagi..

sebab kedua?kamera nie mmg btol2 menarik minat saya kerana mempunyai bentuk yang comel n simple.hadiah novel tu pula saya ingin menang kerana saya nie mmg kaki novel.sudah byk novel2 yang berada di pasaran telah saya miliki untuk menjadi koleksi bacaan saya.dan secara kebetulan,penulis novel itu mmg saya minat iatu ian juliana.so,saya harap sgt teringin nak hadiah2 tu..

sebab yang terakhir ialah saya nak menang hadiah2 yang ditawarkan oleh pihak fullmusik kerana hadiah tu buat saya teridam2 nak ada kamera secomel tu dan novel yang best tu..

ii)berapa lama telah guna fullmusik di blog?

kalau tak silap saya,saya telah menggunakan fullmusik sejak saya create blog nie kira-kira 3 tahun yang lepas.dan kemudian bertukar ganti dengan gratisan musik.

okehh done!

p/s:saya harap saya menang!nak camera tuuuuu.nak weh nak wehhh!!

so di sini saya sertakan sekali link2 yang terlibat dlm contest nie
link fullmusik dan link jancoks

Sunday, December 11, 2011

Malaysia dan Indonesia Sahabat Selamanya!









twister ada campuran darah HIV?










Biar betul ! Pepsi, Coca Cola, Tropicana Twister Tercemar Dgn Darah HIV? Saya dikejutkan oleh mesej pesanan ringkas SMS dari seorang kawan. Iye ke betul? Ok kat sini saya akan memperjelaskan keadaan yang sebenar.


Di bawah ni saya terangkan keadaan sebenar dan ini adalah mesej pesanan ringkas SMS yang saya dapat.

Dalam beberapa hari akan datang ni, tolong jgn minum apa2 produk dr syarikat pepsi spt tropicana, slice,7up, coca-cola dll... dimana seorang pekerja dr syarikat ini telah mencampurkan darah nyer yang mengandungi kuman hiv, untuk rujukan ada disiarkan dlm NTV7 ..... sila sebarkan...

Kalau korang nak tau sebelum dan sebelum ini juga pernah berlaku kejadian seperti ini penyebaran melalui mesej pesanan ringkas SMS dan juge di laman sosial.

Benda camni sama macam kes penyebaran email tentang kicap yang mengandungi virus HIV pada tahun 2004 dan juga kes sos tomato yang mengandungi virus HIV pada tahun 2010.

Okay.. Di sini saya nak bagi tahu, sekiranya terjadi juga darah yang mengandungi HIV tersebut ke dalam minuman korang tak perlu gusar.

Kalau korang nak tau ,

HIV tidak boleh hidup lama di luar badan. Walaupun sejumlah kecil darah yang dijangkiti HIV atau air mani adalah dimakan, pendedahan kepada haba udara, memasak, dan asid perut akan memusnahkan virus itu. Oleh itu, tiada risiko dijangkiti HIV yang berlaku daripada makan makanan.


ini pula laporan dari CDC, iaitu Center for Disease Control and Prevention

Dimana,

Tiada insiden makanan yang tercemar dengan darah atau air mani yang dijangkiti HIV telah dilaporkan ke CDC. Tambahan pula, CDC tidak menerima sebarang laporan jangkitan HIV akibat daripada memakan makanan, termasuk bahan perasa.

Korang jugak boleh usha kat urbanlegends.about.com tentang kes-kes palsu seperti ini yang di keluarkan pada tahun-tahun yang lepas.

Di situ menyatakan penyebaran ini adalah sama sekali paslu dan tidak benar, Mungkin ada agenda yang ingin menjatuhkan keuntungan syarikat tersebut.

Di sebabkan saya hati-hatilah dengan sebarang penyebaran SMS dan saya tak mudah percaya tu saya buat kajian nih dan saya share kan kat korang...
semoga korang yang membaca nih share kan pada kengkawan yang lain yang tak tau tuh.... ##CREDIT TO MAZEER MOHAMMAD FOR SHARING THIS ARTICLE

Sunday, December 4, 2011

kerja gila.tengok jangan tak tengok




kat sini saya nak share satu video tentang temu ramah seorang ibu yang berzina dengan anaknya sendiri.ini berlaku di indonesia.
kalau di malaysia mesti sudah di kecam habis..
dunia makin teruk
mungkin tanda-tanda dunia nak kiamat..subhanallah..






Thursday, December 1, 2011

get well soon mom ♥




saya ingat mak dah sihat..
mak dah discharged hospital
tbe2 esk pagi tu tangan n kaki kiri mak xleh gerak..
sian kat mak..
doctor sahkan mak kene mini stroke.
sekarang mak kene byk buat terapi.
pg akupuntur pg sana pg sini berubat
saya nak mak cepat pulih,dpt berjalan lagi
mesti mak xsabar nak jalan
mak di beri cuti 3 bulan..
selama cuti sekolah nie saya akan bantu mak buat terapi
ada hikmah di sebalik semua nie
selalu semua benda mak yang buat
sekarang semua benda kene buat sendiri
barulah sedar mak mesti penat sebelum nie jalankan tanggungjawab sebagai ibu dan seorang isteri..letih.
sungguh!letih buat semua keje
malam nie la baru dapat on9 kejap..
saya nak mak sembuh cepat
doakan mak saya..
sayang mak sangat9 ♥





Tuesday, November 22, 2011

my beloved mom masuk hospital :(




hmm sedihnyee hari nie..
tengah hari td abah call mak masuk hospital sbb tekanan darah yang tinggi.220..
Ish kesiannye mak.mak kene transfer pg hospital seremban nak buat CT SCAN takut ada pendarahan dalam otak sbb tekanan darah sangat tinggi..
td melawat mak kat hospital n sempat dengar doc tu kata mak hampir kene strok.EsYY..makin risau saya..
mak tak pernah masuk hospital mcm nie sblm nie..
i hope u will get well soon mom..
i love u so muchh..


Saturday, November 12, 2011

nice video from Datin Dba.thanks!♥







kenangan yang akan saya kenang apabila dah tua nanti.
my sweet memories


Monday, November 7, 2011

Video khas untuk si dia ♥




first,credit to Datin Dba sebab dah susah payah buat video yang sweet nie..
thanks ye awk..
saya hargai usaha awkk..
lain kali buat lg ye..:)
Second,saya sayang lelaki yang ada dlm video nie..
saya yang teramat sangat..

P/S:.berbagai-bagai video telah di buat oleh rakan saya..amat sweet.
Please view this






My Wedges..lovin it ♥








Sunday, November 6, 2011

Selamat Hari Raya Aidiladha




Selamat menyambut hari raya aidiladha kepada semua muslimin dan muslimat sedunia..
semoga pengorbanan kita pada tahun ini mendapat berkat daripada Yang Maha Esa..amin




Saturday, November 5, 2011

Majlis Perpisahan Tingkatan 6 Atas ♥




gambar-gambar yang sempat di upload..
next year majlis perpisahan kami pula.. :)
credit to Cik Shahirah Aisyah coz semua gambr ini semua dari dia.Tengs kawan


gambar saya dan si dia.ahaks!



makan time..yummy



3 penyemak antarabangsa



ikan sweet sour..aumm..



suhana dan bariah


candid pic by I DON'T KNOW (!)




Sunday, October 30, 2011

negeri sembilan monang!hebat ko jang ♥





alhamdulillah..
negeri sembilan monang laie..2-1
sungguh berdebar2 tengok perlawanan bola semalam..
tension je tengok.bila terengganu dah gol satu dah mula mengeluh ingat n9 dah xdo harapan..
tp dengan satu gol yang dijaringkan oleh pasukan terengganu buat pasukan n9 bangkit..
mcm tulah anak nogori..hebat ko jang..haha..
atas jasa hero kita H.O yang telah jaringkan gol saat akhir..
handa boto H.O
tahniah pasukan negeri sembilan
keep it up!!!






Saturday, October 29, 2011

hoben jang hoben





Perhitungan 2 pasukan terbaik dalam aksi Piala Malaysia Terengganu vs Negeri Sembilan , akan berlangsung di stadium Shah Alam tepat 8.45 malam ini. Gendang sudah mula dipalu dan kedua-dua pasukan melaungkan untuk memberikan aksi terbaik bagi merebut Piala Malaysia piala berprestij di Malaysia.
Walaupun dilanda sedikit kontroversi dengan harga tiket perlawanan Akhir Piala Malaysia yang melonjak naik mencecah RM50 , dan setiausaha FAM menyatakan penyokong berhak memboikot perlawanan akhir Piala Malaysia , diharapkan para penyokong tetap bersemangat untuk datang ke stadium ,untuk memberikan sokongan terhadap pasukan Perlawanan Akhir Piala Malaysia masing2.

saya sokong pasukan negeri sembilan..
hobin jang hobin..jgan tak hobinn yoo :P
di harap kan n9 akan membawa piala lg pada tahun nie..
do the best!
n9 ur are the best.hee






Friday, October 28, 2011

impian saya





lihat video ini..
sangat menyedihkan..
sapelah manusia durjana yang kejam sangat yang sanggup potong tangan kucing ini..
xde otak ke ape?dia hanya binatang ok.dye tak tahu ape-ape..
apelah sangat dengan makanan kau tu sampai kau sanggup potong tangan dia sebab dia curi ikan kau.Tak luak pun lah wehh!!
kat akhirat nanti kau terima lah balasan atas ape yang kau dah buat pada kucing ini.
HATI BUSUK!
saya mmg pantang kalau ada je kucing yang teraniaya..
kalau tak ske kucing sangat pun xpayah la buat dia mcm tu skali..
kau ingat dye mcm kau ke tak de perasaan.
KEJAM PUNYA MANUSIA!
bila tgk video ni saya teringat akan impian saya yang belum tercapai..
bercerita pasal impian saya..
saya mmg teringin sangat nak bina shelter for cats.sbb saya mmg suka kucing.
saya bukan pembenci kucing mcm manusia2 kejam yang potong tangan kucing tu
kucing nie haiwan kesayangan nabi..so kalau kita pun sayang kucing secara tidak langsung akan ikut sunnah nabi.dapat pahala..
doakan kan la supaya murah rezeki saya nak bina shelter for cats nie..
saya kan cuba kutip dan bela kucing-kucing yang terbiar..








Wednesday, October 26, 2011

Give Aways Template dari Cik Nurfarah








petang yang kedinginan nie sebab hujan..
main terjah2 je blog2 yang cantik..
ternampak plak Give Aways Template dari Cik Nurfarah yang first plak tu..
excited nak join nie..
moh la kita join.
please click here to join

dan saya dengan sukacitanya meng-tagged 3 org di bawah:

si gadis ayu
si comel
si cantik


p/s untuk Cik NurFarah
hopefully saya yang bertuah♥♥♥♥


Tuesday, October 25, 2011

Most Good-looking Korean Male Celebrity(TOP25)





all bloggies!!!Please help!!!,, Most Good-looking Korean Male Celebrity(TOP25)
--- 36 hours left to VOTE
------------------------------------
1 HyunJoong - SS501 --- 9,449
2 YongHwa - Cnblue --- 9,007



Please click this


happy Deepavali semua ♥♥♥





holaaa semua..♥♥
so hari ni saya ucapakan Selamat menyambut Perayaan Deepavali kpd semua warga Malaysia tercinta
Semua yg bercuti tu pergilah jalan2 raya rumah jiran yang merayakan Deepavali..
kalau yg xdok jiran india tu..
dok diam2 kat rumah je.
jgan org lain yang beraya kita plak sibuk2 nak sesak kan jalan yg dah mmg sesak hari ni
macam saya xpergi mana2 pun,dok rumah jelah
tu yang gatal tangan meng-post entry yang bosan nie.
sori ye kalau yang membaca post nie meluat sbb xde entry yang menarik saya boleh post.
haa..saya rasa saya nak post pasal akibat makan sushi yang semua org pun dah tahu pasal nie yang dah heboh kat PENSEL BOOK :)

tgk gambr nie..sgt geli ok?gatal kepala saya tgk gmbr nie.wekk!






ULAT DI OTAK AKIBAT MAKAN SUSHI

Inilah akibat makan sushi & sashimi (ikan mentah, gurita mentah,udang mentah, dsb). Nama orang ini Shota Fujiwara dari Gifuprefecture, Jepun, umur 80 thn, telah menderita sakit kepala yang luar biasa selama 3 tahun dan telah kehilangan kemampuan psikomotoricnya. Setelah menjalani pemeriksaan CT-scan & X-ray, doktor yang merawatnya menemukan sarang ulat di bawah kulit kepalanya namun masih diluar tempurung otaknya.

Jadi, BERHATI-HATILAH MEMAKAN SUSHI & SASHIMI !!!

Ulat seperti yg didapati pada kepala Shota Fujiwara adalah berasal dari parasit yg selalunye didapat pada tubuh ikan mentah baik ikan laut maupun ikan air tawar. Ulat parasit & telurnya hanya boleh dimatikan dgn melalui proses pemasakan dgn panas yang tinggi (digoreng, dipanggang atau direbus mendidih atau dgn pembekuan -10 degC s/d -20 degC selama lebih dari 1 minggu).


 
Thanks for visiting unni!